Etsi koulutusta 👉
Ammatilliset perustutkinnot

Hux - Utbildning som handleder för examensutbildning

Axxell, paikassa Karjaa
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Hux - Utbildning som handleder för examensutbildning

Hux-utbildningen förbereder dig för yrkes- och examensutbildning. Studierna är inriktade på att hjälpa dig att hitta en utbildning som är lämplig för dig.

Under studierna utvecklar du dina studiefärdigheter och prövar på olika utbildningar och arbetsplatser. Vi hjälper dig att hitta rätt bland utbudet av yrkesinriktad utbildning och tillsammans gör vi upp din karriärplan. Vi hjälper dig att hitta dina styrkor och vad du är intresserad av. Tillsammans med dig planerar vi olika alternativ för studier på andra stadiet och för arbetslivet enligt dina önskemål och målsättningar. Att lära sig hantera sin vardag är också en del av utbildningen.

Vad?

Hux-utbildningen förbereder dig för yrkes- och examensutbildning. Målet är att hitta en utbildning för dig.

Vi jobbar regelbundet med din studieteknik så att dina färdigheter för studier förbättras. För att stärka ditt kunnande i språk kommer vi kontinuerligt att ha praktisk finska, engelska och svenska (vi pratar, läser, lyssnar och tittar på olika program, film, aktuella händelser och liknande).

Du kommer under din studietid på Hux hela tiden vara med foten inne i yrkesutbildningen. Du är ut på avdelningarna för att pröva på och du väljer vilket yrke du vill bekanta dig med.

Inom vardagskompetens kommer du att lära dig att göra frukost, mellanmål, lätt lunch med mera. Vardagsmotion och välbefinnande är viktigt genom hela utbildningen och sträcker sig även till din fritid. Hos oss har du möjlighet att till exempel gå på gym efter skoltid. Du kommer också att få lära dig att bli självständig och allt vad det medför (ekonomi, städa, laga mat, personlig hygien, byka och så vidare).

Inom valbara studier kan du välja av det utbud Axxell har att erbjuda. Du har också möjlighet att avlägga arbetssäkerhetskort, hygienpass, heta arbeten-kort och första hjälpen 1.

Var?

Hux-utbildningen ordnas i Axxell på två olika orter - i Karis och Pargas. Som Hux-studerande får du en egen handledande lärare som följer med längs hela studiestigen. Tillsammans med handledaren gör du upp den personliga studieplanen där dina mål med utbildningen formuleras. Du får stöd i ditt val av fortsatta studier och karriär och färdigheter att söka till utbildning som leder till examen.

När?

Utbildningen i sin helhet är 38 veckor. Vi jobbar i 4-5-veckors moduler vilket betyder att du kan börja utbildningen då en ny modul startar. Fungerar allt bra för dig på Hux och du vet vad du vill fortsätta med, kan det bli aktuellt att byta till eller välja delar av en yrkesutbildning under Hux-utbildningen eller välja delar av den.

För vem?

Målgruppen för Hux-utbildningen är alla som saknar examen på andra stadiet.

Axxell erbjuder Hux- utbildning på svenska. Har du annat modersmål än svenska kallas du till språktest innan studierna inleds. Du behöver ha tillräckliga kunskaper i svenska så att du har nytta av studierna i den handledande utbildningen.

Vad ingår?

I Hux-studierna ingår:

  • Studie- och karriärplaneringsfärdigheter (obligatorisk)
  • Stärkande av grundläggande färdigheter
  • Studier inom yrkesutbildning och studier som förbereder för dem
  • Vardagskompetens och delaktighet i samhället
  • Arbetslivsfärdigheter och lärande i arbetslivet
  • Valbara studier

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

elokuu 2025

  • Lähiopetus
  • Karjaa
  • ruotsi

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hux - Utbildning som handleder för examensutbildning? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu