Etsi koulutusta 👉
Ammatilliset perustutkinnot

Lähihoitaja | Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | Yhteishaku

Careeria, paikassa Porvoo
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Lähihoitaja | Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | Yhteishaku

lähihoitaja

Lähihoitajaksi —  opiskele ihmisläheinen ja monipuolinen sotealan ammatti

Miltä kuulostaisi ihmisläheinen työ, jossa voit auttaa muita ja edistää heidän hyvinvointiaan, monipuoliset työmahdollisuudet ja hyvät jatko-opintomahdollisuudet?

Lähihoitajana teet arvostettua ja tärkeää työtä eri elämänvaiheissa ja -tilanteissa olevien ihmisten parissa aina vauvasta vaariin. Työ on hyvin monipuolista ja vaihtelevaa. Lähihoitajana työskentely edellyttää sinulta empatiakykyä, hyviä vuorovaikutustaitoja ja halua työskennellä erilaisten ihmisten kanssa. Tarvitset myös tiimityöskentelytaitoja ja joustavuutta, koska työympäristö voi olla hyvin monimuotoinen ja vaativakin.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta saat vankan ammattitaidon toimia ihmisten kanssa ja heitä varten. Lähihoitajan koulutus antaa sinulle laajat työllistymismahdollisuudet sosiaali- ja terveysalalle.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon opinnoissa voit oman kiinnostuksen mukaan suuntautua lasten ja nuorten kasvatukseen ja hoitoon, sairaanhoitoon tai mielenterveys- ja päihdetyöhön.

Käytännön toteutus

Lähihoitajan koulutukseen sisältyy opiskelua oppilaitoksessa ja verkko-oppimisympäristöissä, oppimistehtäviä sekä työelämässä oppimista.

Koulutuksen kesto voi vaihdella henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan, keskimääräinen kesto on noin 2,5-3 vuotta.

Tutkinto

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa voit valita seuraavista osaamisaloista:

Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisala

Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisalan suorittanut lähihoitaja osaa edistää varhaiskasvatuksessa lapsen kasvua, hyvinvointia ja oppimista sekä lapsen, nuoren ja perheen terveyttä ja hyvinvointia.

Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisala

Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisalan suorittanut lähihoitaja osaa työskennellä mielenterveys- ja päihdetyössä sekä tehdä alan asiakas- ja verkostotyötä.

Sairaanhoidon osaamisala

Sairaanhoidon osaamisalan suorittanut lähihoitaja osaa edistää asiakkaan terveyttä ja toimintakykyä sekä toimia kotihoidossa ja sairaanhoitotyössä.

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp).

Hakeminen ja kelpoisuus

Koulutukseen haetaan yhteishaussa.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto sopii sinulle, joka haluat tehdä mielekästä ja monipuolista työtä sekä työskennellä yhdessä eri ammattiryhmien kanssa.

Koulutuksessa vaadittava suomen kielen taitotaso on B1.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa on terveydentilavaatimuksia. Arvioi omaa terveydentilaasi koulutukseen hakiessasi ja vertaa sitä terveydellisiin vaatimuksiin. Huomaathan, että alan opiskelijalta edellytetään rokotesuojaa. 

Tutkinto / todistus

Lähihoitaja, Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Jatko-opinnot

Tutkinnon suoritettuasi sinulla on jatko-opintokelpoisuus sekä ammattikorkeakouluun että yliopistoon.

Luonteva jatko-opintoväylä sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suorittaneelle on esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto, kuten sairaanhoitaja, ensihoitaja, sosionomi ja fysioterapeutti. 

Yliopistossa voi suorittaa esimerkiksi terveystieteiden, lääketieteen, farmasian, yhteiskuntatieteiden tai kasvatustieteiden kandidaatin tai maisterin tutkinnon.  

Careerian opiskelijana voit suorittaa ammattikorkeakouluopintoja osana toisen asteen tutkintoa ja näin parantaa jatko-opintovalmiuksiasi. ​ 

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lähihoitaja | Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | Yhteishaku? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Careeria
Perämiehentie 6
06100 Porvoo

Careeria – huomisen tekijöille

Monialaisesta Careeriasta valmistuu huomispäivän huippuosaajia ja tulevaisuuden tekijöitä, joista moni toimii usealla kielellä ja luo uusia uria kansainvälisessä ympäristössä. Careeria kouluttaa nuoria ja aikuisia suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, ja sillä on myös omaa oppisopimustoimintaa. Careerian tarjonta kattaa parikymmentä eri koulutusalaa,...

Lue lisää oppilaitoksesta Careeria ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu