Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | hyvinvointiteknologia-asentaja
Nykyaikainen yhteiskunta ei toimi ilman tietotekniikkaa. Hyvinvointiteknologiaan painottuvissa opinnoissasi perehdyt elektroniikkaan, tietotekniikkaan ja robotiikkaan sekä niiden nykyaikaisiin sovelluksiin. Hyödynnät tekniikkaa laaja-alaisesti koti-, laitos- ja sairaalaympäristöissä.
Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto antaa opiskelijalle tarvittavan perusosaamisen tietotekniikan tuotanto-, asennus-, huolto- ja kunnossapitotehtäviin.
Hyvinvointiteknologia-asentajana osaat asentaa, huoltaa ja ylläpitää erilaisia hyvinvointiteknologiaan ja terveydenhuoltoon liittyviä valvonta, paikannus- ja turvallisuusjärjestelmiä. Toimit sosiaali- ja terveysalan asiakkaiden hyvinvoinnin ja turvallisuuden edesauttajana yhdessä terveydenhuolto- ja palveluorganisaatioiden kanssa.
Tutkinnon rakenne ja opinnot
Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) sekä yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Pakolliset ammatilliset tutkinnon osat
- Tieto- ja viestintätekniikan perustehtävät, 25 osp
- Hyvinvointiteknologian käyttö asiakkaan arjessa selviytymisen tukena, 15 osp
- Turvalaite- ja hyvinvointiteknologiajärjestelmien asennus, 45 osp
Valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat
- Tarkentuu myöhemmin
Yhteiset tutkinnon osat
- Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
- Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
- Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen
Opiskeluaika 2 – 3 vuotta. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.
Työllistyminen ja jatko-opinnot
Hyvinvointiteknologia-asentajana voit työllistyä mm.
- turvallisuusalan asennus- ja huoltoliikkeisiin
- apuvälineiden ja laitteiden asennus- ja huoltoliikkeisiin
- vanhus- ja hoivapalveluyrityksiin
- teknisen tukihenkilön tehtäviin
- testaus- ja tuotekehitystehtäviin
Hyvinvointiteknologia-asentajan opinnot takaavat sinulle vahvan pohjan jatko-opintoihin. Tutkinto antaa myös yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Voit jatko-opiskella esimerkiksi ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa.
Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.
Kielitaidon arviointi
Tutkinto / todistus
Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, hyvinvointiteknologia-asentaja
Kustannukset
Opetus on opiskelijoille maksutonta. Muille kuin oppivelvollisille opiskelun aikana sinulle syntyy kuluja opiskeluun liittyvistä materiaaleista kuten oppikirjoista, opiskeluvälineistä sekä työasusta.
Ota yhteyttä
OSAO
OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Meillä on ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Opiskele ammatti, kehitä osaamistasi tai siirry uudelle alalle. Olemme avoinna hakijoille läpi vuoden. Opiskelijoita 8 500 Mitattu opiskelijatyytyväisyys...
Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä