Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto
Julkaisutuotannon osaamisalan suorittaneella on valmiudet toimia media-alalla julkaisutuotannon työtehtävissä. Perustutkinnon suorittanut voi toimia julkisen sektorin, yritysten, muiden mediayhteisöjen tai toimijoiden palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä.
Tutkinto perustuu valtakunnallisiintutkinnon perusteisiin. Valmistuneen tutkintonimikkeenä on mediapalvelujen toteuttaja.
Tutkinto on toisen asteen ammatillinen perustutkinto. Opinnoissa hankitaan perusosaaminen viestintätuotteiden suunnittelusta, toteutuksesta, valmistuksesta, tuottamisesta ja markkinoinnista.
Meillä perustutkinnon opiskelijat suuntautuvat ammattiopinnoissaan erityisesti graafiseen tuotantoon, valokuvaukseen ja kuvankäsittelyyn. Muita opintoja ovat esimerkiksi videotuotanto, 3D-mallintaminen ja verkkosivuston tekeminen.
Tutkinnon rakenne
Ammatilliset tutkinnon osat, 145 osaamispistettä
- Media-alalla toimiminen
- Mediamateriaalin tekeminen
- Julkaisutuotannossa toimiminen
- Julkaisugrafiikan tuotanto
- Media-alan 3D-mallintaminen
- Kuvankäsittely
- Valokuvatuotanto
- Rakennetun valokuvan toteuttaminen
- Verkkosivuston tekeminen
- Videon esituotannossa ja tuotannossa työskentely
- Yritystoiminnan suunnittelu
- Media-alalla työskentely
Yhteiset tutkinnon osat, 35 osaamispistettä
- Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
- Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
- Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen
Seuraavat toteutukset
Lisätietoa
Ammatillinen peruskoulutus kestää tyypillisesti 3 vuotta ja sen laajuus on 180 osaamispistettä. Lukukausi alkaa elokuun alkupuolella.
Tavallinen opiskelijan työviikko on maanantaista perjantaihin, ja oppitunnit sijoittuvat kello 8.40 ja 18.00 välille, yleensä klo 9.30–15.00.
Hakeminen
Opintoihin haetaan toisen asteen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.
Tutkinto / todistus
Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto.
Valmistuneen tutkintonimikkeenä on mediapalvelujen toteuttaja.
Kustannukset
Opinnot ovat maksuttomat (opiskelijan on kuitenkin hyvä varautua pieniin opintomateriaali- ja matkakustannuksiin), ja niihin voi saada KELAn opintotukea. Perustutkinnon opiskelijoilla on lisäksi mahdollisuus ruokailla ja asua opistolla ilman lisämaksua.
Ota yhteyttä
Paasikivi-Opisto – Luova kampus luoville tyypeille
Paasikivi-Opisto on monialainen kansanopisto, joka on erikoistunut visuaalisen kulttuurin ja viestinnän aloille. Opisto tarjoaa median ja taiteen kansanopisto-opintoja sekä suomen kielen ja kulttuurin opintoja. Ammattiopiston puolella voi opiskella media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoa. Paasikivi-Opisto on perustettu 1980 ja se sijaitsee...
Lue lisää oppilaitoksesta Paasikivi-Opisto ja katso koulutustarjonta täältä