Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto
Tutkintokoulutus on suunnattu henkilöille, jotka haluavat työskennellä työntekijänä tai yrittäjänä pienimuotoisessa elintarvikkeiden jalostuksessa. Sinulla on jo aiempaa kokemusta elintarvikkeiden jalostuksesta, suunnittelet ryhtyväsi yrittäjäksi elintarvikejalostuksen alalla tai sinulla jo on alan yritys joko pää- tai sivutoimisesti ja halut kehittää osaamistasi elintarvikejalostuksessa.
Ohjaamme sinua henkilökohtaisesti valitsemaan tilanteeseesi sopivat tutkinnon osat sekä suunnittelemme yhdessä tarvitsemasi opinnot.
Koulutuksen sisältö
Tutkinnon laajuus on 120 osaamispistettä. Rasekossa tarjoamme koulutusta kaikilla neljällä eri osaamisalalla:
1. Elintarvikealan osaamisala
Kaksi pakollista tutkinnon osaa:
- Elintarviketurvallisuuden hallinta, 30 osp
- Pakkaaminen ja varastointi, 30 osp
Kaksi valinnaista tutkinnon osaa seuraavista:
- Elintarvikkeiden valmistaminen, 30 osp
- Kalatuotteiden valmistaminen, 30 osp
- Kasvistuotteiden valmistaminen, 30 osp
- Marja- ja hedelmätuotteiden valmistaminen, 30 osp
- Myllytuotteiden valmistaminen, 30 osp
********
2. Liha-alan osaamisala
Yksi pakollinen tutkinnon osa:
- Elintarviketurvallisuuden hallinta, 30 osp
1 valinnainen tutkinnon osa seuraavista:
- Lihanleikkaus, 60 osp
- Lihatuotteiden valmistaminen, 60 osp
- Valinnaisista tutkinnon osista 2 valitaan 30 osp:
- Elintarvikkeiden myynti, 30 osp
- Pakkaaminen ja varastointi, 30 osp
- Tuotekehitys elintarvikeyrityksessä, 30 osp
********
3. Meijerialan osaamisala
Kaksi pakollista tutkinnon osaa:
- Elintarviketurvallisuuden hallinta, 30 osp
- Pakkaaminen ja varastointi, 30 osp
Valinnaisista tutkinnon osista 1 valitaan 30 – 60 osp:
- Hapanmaitotuotteiden valmistaminen, 30 osp
- Jäätelöiden ja jälkiruokien valmistaminen, 30 osp
- Kypsytettyjen juustojen valmistaminen, 30 osp
- Ravintorasvojen ja levitteiden valmistaminen, 30 osp
- Tuorejuustojen valmistaminen, 30 osp
Valinnaisista tutkinnon osista 2 valitaan 0 – 30 osp:
- Elintarvikkeiden myynti, 30 osp
- Tuotekehitys elintarvikeyrityksessä, 30 osp
********
4. Alkoholijuomien valmistuksen osaamisala
Kaksi pakollista tutkinnon osaa:
- Elintarviketurvallisuuden hallinta, 30 osp
- Pakkaaminen ja varastointi, 30 osp
Valinnaisista tutkinnon osista 1 valitaan 30 – 60 osp:
- Hiilihapollisten alkoholijuomien valmistaminen, 30 osp
- Liköörien valmistaminen, 30 osp
- Pienpanimo-oluiden valmistaminen, 30 osp
- Tilaviinien valmistaminen, 30 osp
- Tisleiden valmistaminen, 30 osp
Valinnaisista tutkinnon osista 2 valitaan 0 – 30 osp:
- Elintarvikkeiden myynti, 30 osp
- Tuotekehitys elintarvikeyrityksessä, 30 osp
Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Koulutukseen haetaan oppilaitoksen kotisivuilta löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella.
Tutkinto / todistus
Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto
Kustannukset
Koulutus on maksutonta. Kustannuksia saattaa syntyä mm. opintomatkoista, materiaaleista, välineistä tai työ- ja suojavaatteista, jotka jäävät opiskelijan käyttöön.
Ota yhteyttä
» Raseko somessa
Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä on monialainen ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Rasekossa voit opiskella perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin kokopäivätoimisesti, monimuotoisesti työn ohella tai oppisopimuksella. Tarjonnassa on runsaasti myös yksittäisiä tutkinnon osia ja niistä koottuja kokonaisuuksia, joilla voit helposti syventää tai laajentaa osaamistasi...
Lue lisää oppilaitoksesta Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja katso koulutustarjonta täältä