Etsi koulutusta 👉
Ammatilliset perustutkinnot

Taideteollisuusalan perustutkinto | Sisustussuunnittelun perusteet

Pituus
1,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
7 tammikuuta, 2025 katso lisätiedot
Hakuaika
Hakuaika: 20.10.2024
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
1,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
7 tammikuuta, 2025 katso lisätiedot
Hakuaika
Hakuaika: 20.10.2024
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Taideteollisuusalan perustutkinto | Sisustussuunnittelun perusteet

Löydä sisäinen sisustussuunnittelijasi ja opiskele sisustusalan ammattilaiseksi!

Tarvitsetko täydennystä osaamiseesi? Haaveiletko alan vaihdosta ja yrittäjyydestä, työstä sisustamisen parissa?

Sinulla on tyylitajua ja silmää kauniille ympäristölle. Olet etsinyt laadukasta sisustussuunnittelijan koulutusta, jonka myötä opit käyttämään ammattialan työkaluja. Sisustusalan perusteet antaa sinulle hyvät valmiudet sisustusalan ammatilliseen osaamiseen ja alan työtehtäviin.

Sisustusalan perusteet sopii sinulle, mikäli haaveilet sisustusalan päätoimiseksi tai sivutoimiseksi yrittäjäksi ryhtymisestä. Voit yhdistää opintoihin yrityksen perustamiseen liittyviä opintoja ja helpottaa näin yrittäjän polulle siirtymistä. Voit myös jo toimia yrittäjänä yrityksessä, jonka toimiala liittyy asuntojen remontointiin, stailaukseen ja jälleenmyyntiin tai sisustustuotteiden myyntiin.

Koulutus sopii myös sinulle, joka jo työskentelet tilasuunnittelun parissa. Koulutuksen avulla voit hankkia uusia työkaluja ja osaamista suunnittelun tueksi!

Voit osallistua koulutukseen, mikäli työskentelet sisustusalaan soveltuvissa työtehtävissä tai hankkiudut alan harjoittelutehtäviin. Esimerkkejä mahdollisista työpaikoista:

- huonekaluliike
- pintamateriaalien myynti
- stailaus/asuntomyynti
- keittiösuunnittelu
- sisustustuotteiden myynti
- suunnittelutoimisto.

Sisustussuunnittelun perusteet -koulutuksessa opit suunnittelemaan toimivia tiloja

Sisustussuunnittelun opinnoissa edetään tekemällä projekteja. Syventyessäsi kulloiseenkin aiheeseen työstät joko asiakas- tai harjoitusprojektia. Teemme yritysvierailuja ja kuulemme ammattilaisilta alan uusimmista sisustusmateriaaleista, väreistä ja tulevaisuuden visioista.

Koulutuksessa opit lukemaan piirustuksia, käyttämään mittakaavoja ja tuottamaan ammattialan piirustuksia. Perehdyt sisustustyylien historiaan, ideoiden kehittämiseen ja luonnosteluun. Opit rakennusalan standardit ja toimivien tilojen mitat. Pääset tutkimaan estetiikan aineksia ja materiaalien kestävyyttä. Luot kauniita, aikaa kestäviä tiloja, joissa ihmisten on hyvä ja turvallista olla.

Opit lisäksi käyttämään sisustusalan tietokoneohjelmia (SketchUp) ja kehität alan ohjelmisto-osaamistasi. Laadit vaihtoehtoisia suunnitelmia ja kalusteratkaisuita. Pääset kiinni siitä, miten lumoavat havainnekuvat syntyvät. Kehität omia taitojasi ideoiden myymisessä sekä esitysten tekemisessä.

Opiskele sisustussuunnittelun perusteet joustavasti verkossa monimuotototeutuksessa

Sisustusalan koulutus koostuu etöopetuksesta keskiviikkoisin ja muutamasta lähiopetuspäivästä. Voit suorittaa opinnot joustavasti lähes kokonaan verkossa työn tai yrittäjyyden ohessa. Etäluennot nauhoitetaan pääosin, joten niihin pääsee myös palaamaan myöhemmin. Etäluento-opetuspäivinä luentoja on klo 9-15. Lähiopetuspäiviä Salon seudun ammattiopistolla on koko koulutuksen aikana vain muutama.

Opintopolku sovitetaan sinulle ja osaamiseesi sopivaksi. Asiakastyötä tehdessä tai harjoittelujaksoa käydessä sinulla on mahdollisuus luoda suhteita sisustusalan yrityksiin ja verkostoitua.

Sisustussuunnittelun perusteet -koulutuksessa opiskelet alan ammatillisia opintoja. Suoritat kolme tutkinnon osaa taideteollisuusalan perustutkinnosta. Perusopintojen jälkeen voit jatkaa opintojasi julkitilan sisustamisen pariin. Voit myös liittää opintoihisi yrityksen perustamisen opintoja, mikäli olet suuntaamassa alan yrittäjäksi. Opiskelu on päätoimista ja alan ammatillisten opintojen suorittaminen kestää noin 1,5 vuotta. 

Koulutus on maksuton, mutta opintojen suoritusta varten tarvitset oman tehokkaan tietokoneen.

Sisustussuunnittelun ammattilainen toimii monipuolisissa työtehtävissä 

Sisustusalan osaaja voi löytää uransa muun muassa

- sisustussuunnittelutoimistoista
- rakennuttajilta
- sisustusalan liikeyrityksistä.

Yrittäjyys on monen haaveena, ja matkan kohti yrittäjyyttä voikin aloittaa opintojen aikana. Omaa osaamistasi voit vahvistaa lisäksi Julkitilan sisustamisen perusteet-opintojen parissa.

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti jokaisen opiskelijan kanssa

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti, ja niiden kestoon ja etenemiseen vaikuttavat esimerkiksi aiempi koulutustausta ja mahdollinen alan työkokemus.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

7 tammikuuta, 2025

  • Monimuotototeutus
  • Salo
  • Hakuaika: 20.10.2024

Hakeminen

Koulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä.

Tutkinto / todistus

Taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani (sisustusala)

Kustannukset

Koulutus on maksuton

Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taideteollisuusalan perustutkinto | Sisustussuunnittelun perusteet? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Salon seudun ammattiopisto
Taitajankatu 2-6
24240 Salo

» Salon seudun ammattiopisto somessa

Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille. Jäikö opinnot kesken, mietitkö ammatinvaihtoa, muuttuvatko työtehtäväsi, haluatko pätevöityä nykyisessä työssäsi tai kiinnostaako yrittäjyys? Mikäli vastasit kyllä, Salon seudun ammattiopistosta löytyy koulutus juuri Sinun tarpeisiisi....

Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu