Tarjoilija︱Ravintola- ja cateringalan perustutkinto tai tutkinnon osia
-
Ammatilliset perustutkinnot
-
Övertorneå
Kokki︱Ravintola- ja cateringalan perustutkinto tai tutkinnon osia
-
Ammatilliset perustutkinnot
-
Övertorneå
Hotelli- ja ravintola-ala ammattikouluissa -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:
Hotelli- ja ravintola-alan peruskoulutus kestää ammattikouluissa kolme vuotta. Tutkinnon voi suorittaa myös aikuiskoulutuksena. Tutkinnossa voi usein suuntautua mm. seuraaviin vaihtoehtoihin:
Ravintolapalvelu
Koulutusohjelmasta valmistunut voi työskennellä esimerkiksi kahvilatarjoilijana, hovimestarina, junatarjoilijana, ravintolatarjoilijana tai laivatarjoilijana.
Ravintolan ruokatuotanto
Koulutusohjelmasta valmistunut ravintolakokki suunnittelee ruokalistoja ja valmistaa ruokia. Ravintolakokki voi työskennellä ravintolassa, catering-alalla, juhla- tai pitopalveluyrityksessä sekä matkustaja- ja rahtialuksilla.
Hotellipalvelu
Hotellipalvelun koulutuksen suorittaneista tulee hotellivirkailijoita. Kyseisessä ammatissa voi työskennellä mm. hotellissa, hostellissa, lomakylässä tai matkustajakodin vastaanotossa.