Etsi koulutusta 👉
Ammattitutkinnot

Metallarbetsutbildning - grundexamen i maskin och produktionsteknik, delexamen (arbetskraftsutbildning)

Axxell, paikassa Karjaa
Opiskelukieli
ruotsi
Opiskelukieli
ruotsi
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Metallarbetsutbildning - grundexamen i maskin och produktionsteknik, delexamen (arbetskraftsutbildning)

Arbetskraftsutbildning inom metallbranschen - start i maj 2024.

Metallbranschen behöver kontinuerligt kunniga arbetare! Den som avlagt den här utbildningen kan arbeta med olika arbetsuppgifter inom maskin- och produktionsteknikbranschen. Arbetsuppgifter kan bland annat vara plåt- och svetsarbeten. Examensdelarna är en bra grund för att kunna arbeta med produktionsarbeten inom den tillverkande industrin.

Det här lär du dig

Den som avlagt denna utbildning kan arbeta med olika arbetsuppgifter inom maskin- och produktionsteknikbranschen. Arbetsuppgifter kan bland annat vara plåt- och svetsarbeten. Examensdelarna är en bra grund för att kunna arbeta med produktionsarbeten inom den tillverkande industrin.

Den som avlagt utbildningen kan läsa ritningar och dokument i anknytning till arbetet. Hen kan använda maskiner och verktyg rätt och tryggt. Hen behärskar moderna tillverkningstekniker, kan arbeta med uppgiftshelheter i produktionen med beaktande av ekonomi och säkerhet. Hen kan mäta noggrant, göra rätta materialval och sörja för den tillverkade eller monterade produktens kvalitet.

För vem?

Målgrupp för utbildningen är speciellt personer som behöver kunskaperna för att få jobb inom branschen samt personer i behov av tilläggsutbildning inom branschen.

Utbildningens omfattning och tid bestäms individuellt vid utarbetande av en personlig Utvecklingsplan för kunnandet (PUK). I planen beaktas den studerandes utgångsnivå samt de kompetenser som arbeten i samarbetsföretagen förutsätter.

Undervisningen sker på svenska och finska, men är ditt modersmål ett annat än utbildningsspråket, behöver du uppvisa tillräckliga kunskaper i det språket (test eller vitsord B1 i officiellt språkintyg).

Förverkligande

Utbildningen förverkligas som flerformsstudier, närstudier 2-3 dagar per vecka, distansstudier samt utbildning i samarbetsföretag enligt utbildningsavtal, då man följer företagets arbetstider.

Delexamen i grundexamen inom maskin- och produktionsteknik (Plåtslagare-svetsare), examensdelarna:

  • Monterings- och automationsarbeten (10 kp)
  • Svets- och plåtarbeten (30 kp)
  • Tunnplåtsarbeten (20 kp)

Kurserna i heta arbeten, första hjälp 1 och arbetssäkerhetskort ingår i studierna.

Kustannukset

Utbildningen är gratis. Mera information ger hemortens TE-byrå.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Metallarbetsutbildning - grundexamen i maskin och produktionsteknik, delexamen (arbetskraftsutbildning)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu