Video
Maatalousalan perustutkinto | eläintenhoitaja
Maatalousalalla olet osa ruoka- ja palveluketjua tekemällä merkityksellistä työtä ihmisten, eläinten ja ympäristön hyväksi. Eläintenhoitajan työ sopii sinulle, joka olet kiinnostunut hoitamaan erilaisia kotieläimiä. Eläintenhoitajana pystyt huolehtimaan eläinten hyvinvoinnista maatiloilla, eläinhoitoloissa, kotieläinpuistoissa ja eläinkaupoissa. Ammattitaitosi voi painottua joko tuotanto- tai pieneläinten hoitamiseen ja hyvinvointiin.
Eläintenhoitajan opinnoissasi perehdyt eläinten hoitamiseen ja hyvinvointiin, ravitsemukseen, elintoimintoihin, terveydenhoitoon sekä perinnöllisyyteen. Eläintenhoitajan työ on vastuullista ja sinun on tunnettava hoidettavat eläinlajit sekä niiden käyttäytyminen ja osattava käsitellä niitä oikein.
Seuraat alasi jatkuvaa kehitystä ja pidät yllä ammattitaitoasi. Eläintenhoitajan työ edellyttää vastuullisuutta, asiakaspalvelutaitoja, oma-aloitteisuutta, hyvää kuntoa, kykyä joustaa sekä sopeutua erilaisiin työolosuhteisiin.
Tutkinnon rakenne ja opinnot
Maatalousalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) sekä yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Pakolliset ammatilliset tutkinnon osat
- Toiminta maatalousalalla, 15 osp
- Luonnonvara-alan yrityksessä toimiminen, 15 osp
- Tuotantoeläinten hyvinvoinnista huolehtiminen, 25 osp
- Seura- ja harraste-eläinten hyvinvoinnista huolehtiminen, 25 osp
Valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat
- Eläinlajikohtainen tuotanto ja hyvinvoinnista huolehtiminen, 20 osp
- Eläinlajikohtainen hoitaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen, 15 osp
- Rehukasvien tuottaminen, 15 osp
- Luonnonvara-alan asiakaspalvelutyössä toimiminen, 10 osp
- Maatalousalan tuotantotilojen automaation käyttäminen, 10 osp
- Luonnonmukainen kotieläintuotanto, 10 osp
- Luonnonvara-alan työtehtävässä toimiminen, 5 osp
Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp
- Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
- Matemaattis- ja luonnontieteellinen osaaminen
- Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen
Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet
Valmistuttuasi eläintenhoitajaksi voit työskennellä esimerkiksi
- maatiloilla
- eläinhoitoloissa
- kotieläinpuistoissa
- eläinkaupoissa
- yrittäjänä
- lomittajana.
Maatalousalan opinnot takaavat sinulle myös vahvan pohjan jatko-opintoihin. Voit jatko-opiskella esimerkiksi agrologiksi ammattikorkeakoulussa. Tutkinto antaa lisäksi yleisen jatko-opintokelpoisuuden.
Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.
Hakuaikaa on jatkettu 27.10.2024 saakka!
Kielitaidon arviointi
Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Maatalousalan perustutkinnossa kielitaitosuositus on A2.2.
Tutkinto / todistus
Maatalousalan perustutkinto, eläintenhoitaja
Ota yhteyttä
OSAO
OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Meillä on ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Opiskele ammatti, kehitä osaamistasi tai siirry uudelle alalle. Olemme avoinna hakijoille läpi vuoden. Opiskelijoita 8 500 Mitattu opiskelijatyytyväisyys...
Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä