Tarjoilija | Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
-
Ammatilliset perustutkinnot
-
Useita (2)
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | Osatutkinto
-
Ammatillisen tutkinnon osat
-
Useita (2)
Kokki | Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
-
Ammatilliset perustutkinnot
-
Useita (2)
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkintokoulutus kokeneille ammattilaisille
-
Ammattitutkinnot
-
Vantaa
Osaajaksi hotellin vastaanottoon | Matkailupalvelujen ammattitutkinto
-
Ammattitutkinnot
-
Vantaa
Dieettikokki | Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto
-
Erikoisammattitutkinnot
-
Helsinki
Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinto
-
Erikoisammattitutkinnot
-
Helsinki
Ravintolakokki tai Suurtalouskokki | Ruokapalvelujen ammattitutkinto
-
Ammattitutkinnot
-
Useita (2)
Hotelli- ja ravintola-ala ammattikouluissa -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:
Hotelli- ja ravintola-alan peruskoulutus kestää ammattikouluissa kolme vuotta. Tutkinnon voi suorittaa myös aikuiskoulutuksena. Tutkinnossa voi usein suuntautua mm. seuraaviin vaihtoehtoihin:
Ravintolapalvelu
Koulutusohjelmasta valmistunut voi työskennellä esimerkiksi kahvilatarjoilijana, hovimestarina, junatarjoilijana, ravintolatarjoilijana tai laivatarjoilijana.
Ravintolan ruokatuotanto
Koulutusohjelmasta valmistunut ravintolakokki suunnittelee ruokalistoja ja valmistaa ruokia. Ravintolakokki voi työskennellä ravintolassa, catering-alalla, juhla- tai pitopalveluyrityksessä sekä matkustaja- ja rahtialuksilla.
Hotellipalvelu
Hotellipalvelun koulutuksen suorittaneista tulee hotellivirkailijoita. Kyseisessä ammatissa voi työskennellä mm. hotellissa, hostellissa, lomakylässä tai matkustajakodin vastaanotossa.