Etsi koulutusta 👉
Ammatillisen tutkinnon osat

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | Osatutkinto

Careeria, paikassa Porvoo (+1 sijaintia)
Pituus
n. 6 kk
Aloitus
7 tammikuuta, 2025 katso lisätiedot
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
n. 6 kk
Aloitus
7 tammikuuta, 2025 katso lisätiedot
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | Osatutkinto

naiskokki keittiössä

Kiinnostaako sinua ravintola- ja cateringala? Tartu tilaisuuteen!

Kokki on luovan alan käsityöläinen. Kokeilta vaaditaan ruuanlaiton lisäksi taiteellista silmää, siivous- ja hygieniataitoja, raaka-aineiden esivalmistus-, suunnittelu-, sekä innovointitaitoa.

Kokki tarvitsee monipuolista tietoa. Esimerkiksi raaka-aineiden valinnalla, hävikin vähentämisellä ja jätteiden lajittelulla kokki pystyy vaikuttamaan ilmastovastuulliseen keittiötoimintaan.

Alalla on paljon erilaisia toimipaikkoja, joissa kokit ja keittiötyöntekijät tarvitsevat monipuolista tietoa. Koulutuksessa perehdytään mm.

  • erilaisiin elintarvikkeisiin
  • ammattikeittiöiden koneisiin ja välineisiin
  • ruoanvalmistusmenetelmiin
  • asiakaspalveluun
  • keittiön puhtaanapitoon.

Näin saat valmiuksia työskennellä erilaisissa ammattikeittiöissä ja ravintoloissa.

Koulutuksen keskeisenä tavoitteena on opiskelijan työllistyminen, siksi tärkeässä roolissa on työelämäverkoston rakentaminen työelämässä oppimalla. Ammattiosaamisen lisäksi koulutuksen yksi tärkeä tavoite on kehittää opiskelijoiden valmiuksia itsenäiseen työskentelyyn ja lisätä työelämätaitoja.

Käytännön toteutus

Koulutus koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta.

Koulutuksesta noin puolet on työelämässä oppimista alan yrityksissä. Työelämässä oppimisen aikana on mahdollista suorittaa näytöt ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tutkinnonosista. Työpaikalla noudatetaan työpaikan työaikaa.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisenkehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan opiskelijan aiempi koulutus ja työkokemus. Suunnitelman pohjalta suunnitellaan oppilaitoksessa toteutettava opetus, käytännönoppiminen työpaikalla sekä näyttösuunnitelma.

Koulutuksen kesto on noin 6 kk ja se toteutetaan ajalla 25.9.2024–17.4.2025. Koulutusta on arkisin klo 9–15.

Koulutuksen sisältö

Opiskelijan tavoitteena on suorittaa  kaksi tutkinnon osaa seuraavista: lounasruokien valmistus ja annosruokien valmistus tai ilmastovastuullinen toiminta.

Lounasruokien valmistus, 40 osp

  • elintarviketietous
  • ravitsemus ja erityisruokavaliot
  • ruoanvalmistus
  • reseptiohjelma
  • astiahuolto ja puhtaanapito
  • omavalvonta
  • työkyvyn ylläpitäminen
  • digitaidot

Annosruokien valmistus, 25 osp

  • ruoanvalmistus annoksittain
  • ruokien esillelaitto
  • erityisruokavaliot
  • omavalvonta

Ilmastovastuullinen toiminta, 25 osp

  • kokin työssä vaikutusmahdollisuudet ilmastonmuutokseen

Koulutuksen aikana suoritetaan myös hygieniapassi.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

7 tammikuuta, 2025

  • Monimuotototeutus
  • Porvoo

Hakeminen ja kelpoisuus

Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet työskentelystä ravintolassa tai catering-yrityksessä ja joilla on soveltuvuus alalle.

Jos olet kiinnostunut alasta ja sinulla on riittävä suomenkielen taito, pystyt fyysiseenkin työhön ja itsenäiseen työskentelyyn, tulet toimeen monenlaisten ihmisten kanssa, olet iloinen ja energinen, hae koulutukseen!

Koulutuksessa vaadittava suomen kielen taitotaso on A2.2

Omaehtoinen koulutus 25.9.2024, Vantaa

Hakuaika päättyy 14.8.2024. Hakemuksia käsitellään jatkuvasti. 

Työvoimakoulutus (nro 721843) 25.9.2024, Vantaa

Hakuaika päättyy 14.8.2024. Koulutukseen haetaan TE-palveluiden verkkosivuilla.

Koulutuspaikka

Lähiopetus tapahtuu Careerian Vantaan toimipisteessä osoitteessa Virnatie 5 A, 01300 Vantaa.

Jatko-opinnot

Osatutkinnon suoritettuasi voit myöhemmin suorittaa ravintola- ja catering-alan koko tutkinnon.

Kustannukset

Ei opiskelumaksua.

Koulutuksen ajalta sinulle voidaan maksaa samaa työttömyysetuutta (ansiopäiväraha/peruspäiväraha/työmarkkinatuki), johon sinulla työttömänä ollessasi on oikeus. Mikäli et ole työtön tai työttömyysuhan alainen (lomautettu tai osa-aikatöissä), selvitä etukäteen mitä etuutta olet oikeutettu saamaan koulutuksen ajalta.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | Osatutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Careeria
Perämiehentie 6
06100 Porvoo

Careeria – huomisen tekijöille

Monialaisesta Careeriasta valmistuu huomispäivän huippuosaajia ja tulevaisuuden tekijöitä, joista moni toimii usealla kielellä ja luo uusia uria kansainvälisessä ympäristössä. Careeria kouluttaa nuoria ja aikuisia suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, ja sillä on myös omaa oppisopimustoimintaa. Careerian tarjonta kattaa parikymmentä eri koulutusalaa,...

Lue lisää oppilaitoksesta Careeria ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu