Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Jos viihdyt keittiössä ja haluat oppia valmistamaan hyvää ruokaa, valitse kokin koulutus
Kokin ammatti sopii sinulle, jos olet kiinnostunut ruoan- ja leivonnaisten valmistuksesta, erilaisista raaka-aineista ja valmistusmenetelmistä. Kokin ammatissa tarvitaan myös huolellisuutta, fyysistä kuntoa ja hyviä yhteistyötaitoja. Jos tunnistat itsessäsi näitä kiinnostuksen kohteita ja ominaisuuksia, olet todennäköisesti erittäin sopiva alalle.
Alan perustutkinto sopii kaikille, jotka haluavat työllistyä ravintola- ja catering-alalle. Aikaisempaa osaamista tai kokemusta ei tarvita. Koulutus soveltuu hyvin myös alan vaihtajille.
Kokin taitoja harjoitellaan monenlaisissa oppimisympäristöissä
Koulutuksessa opiskellaan kaikkia kokin työssä tarvittavia taitoja. Opit tuntemaan ja käyttämään erilaisia raaka-aineita, suunnittelemaan ja valmistamaan maittavia ruoka-annoksia ja huolehtimaan työvälineistä ja keittiön puhtaudesta.
Opiskelet myös asiakaspalvelua, yhteistyötä ja joustavuutta kiireen keskellä. Lisäksi koulutuksessa opit huomioimaan ravitsemussuosituksia ja erityisruokavalioita sekä työturvallisuutta ja kestävän kehityksen periaatteita keittiöympäristössä.
Koulutus tapahtuu oppilaitoksen opetuskeittiöissä ja opetusravintola Poukamassa sekä monipuolisesti alan työpaikoilla, kuten ravintoloissa, kahviloissa, suurtalouskeittiöissä ja liikenneasemilla.
Mieleenpainuvia oppimistilanteita ovat myös erilaiset asiakastilaisuudet, tapahtumat ja opintokäynnit sekä mahdollinen työelämässä oppimisen jakso ulkomailla. Salon seudun ammattiopistolla on kansainvälisiä yhteistyökumppaneita, ja opiskelijoilla on mahdollisuus lähteä työelämässä oppimaan oman alan työpaikoille ulkomaille.
Esimerkkejä koulutuksen sisällöistä:
- raaka-aineiden tuntemus ja ruoanvalmistuksen perusteet
- lounasruokien ja leivonnaisten valmistaminen
- ruokalistojen ja annosten suunnittelu
- tilaus- ja juhlaruokien valmistaminen
- ravitsemus ja erityisruokavaliot
- asiakaspalvelu
- ergonomia ja työturvallisuus
Ravintola-alan ammattilaisilla riittää työllistymisvaihtoehtoja
Kokeilla on paljon työllistymisvaihtoja sekä kotimaassa että ulkomailla. Kokkien työpaikkoja ovat ruoka- ja seurusteluravintolat, suurtalouskeittiöt, henkilöstöravintolat, kahvilat ja lounasravintolat, panimoravintolat, street food -paikat, tilaus- ja juhlaravintolat, fine dining -ravintolat, hotellit ja catering-yritykset sekä liikenneasemat.
Ravintola- ja catering-alalla työajat ovat vaihtelevia ja joustavia.
Kokin koulutus antaa hyvät valmiudet alan jatko-opintoihin, ja perustutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.
Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti jokaisen opiskelijan kanssa
Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti, ja niiden kestoon ja etenemiseen vaikuttavat esimerkiksi aiempi koulutustausta ja mahdollinen alan työkokemus.
Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Koulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.
Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä.
Tutkinto / todistus
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa
Ota yhteyttä
» Salon seudun ammattiopisto somessa
Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille. Jäikö opinnot kesken, mietitkö ammatinvaihtoa, muuttuvatko työtehtäväsi, haluatko pätevöityä nykyisessä työssäsi tai kiinnostaako yrittäjyys? Mikäli vastasit kyllä, Salon seudun ammattiopistosta löytyy koulutus juuri Sinun tarpeisiisi....
Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä