Video
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet tai olet aiemmin työskennellyt ravitsemisalan ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun tehtävissä tai suunnittelet alan vaihtamista. Haluat hankkia osaamisen ravitsemisalan monipuolisiin työtehtäviin. Alan vaihtajana sinulla voi olla työkokemusta toiselta alalta tai aikaisempi tutkinto. Koulutus sopii myös sinulle, jolta on joskus jäänyt kokin tai tarjoilijan opinnot kesken.
Tutkinnon suoritettuasi osaat toimia ravitsemisalan ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun tehtävissä, osaat palvella suomalaisia ja ulkomaisia asiakkaita asiakaslähtöisesti, toimia myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti, vastuullisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti.
Ravintola- ja catering-alan opinnot
Tutkinnon suorittanut kokki osaa toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa, valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot sekä laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle joukolle. Ruokapalvelun osaamisalan suorittanut kokki työskentelee ravintoloissa, catering-alalla, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluissa, lasti- ja matkustajalaivoissa sekä suurkeittiöissä.
Tutkinnon suorittanut tarjoilija osaa toimia asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa, kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita sekä esitellä, myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia. Asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija työskentelee ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, liikenneasemilla, kahviloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalouden toimipaikoissa.
Koulutus toteutetaan omaehtoisena monimuotokoulutuksena. Opinnot koostuvat lähiopetuksesta (noin 2-3 pv/vko), etä- ja verkko-opiskelusta sekä työpaikalla järjestettävästä koulutuksesta. Opinnot suunnitellaan yksilöllisesti ja suunnitelmassa (HOKS) huomioidaan aikaisempi osaaminen ja koulutus. Tutkinto antaa pätevyyden hakeutua ammattikorkeakouluopintoihin.
Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.
Tutkinto / todistus
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki tai tarjoilija
Ota yhteyttä
Sedu – Ylpeästi tekijä
Sedu toimii laajasti Etelä-Pohjanmaalla mutta myös Vaasassa ja asiakkaiden täydennyskoulutustarpeiden mukaisesti joustavasti muuallakin. Toimipisteitä on kaikkiaan kymmenen. Sedussa opiskelee yli 5000 tutkinto-opiskelijaa. Lisä- ja täydennyskoulutusta suorittaa useita tuhansia henkilöitä vuosittain, joten kokonaisopiskelijavirta vuodessaon n. 10 000. Sedussa on ammattinsa osaavaa henkilöstöä...
Lue lisää oppilaitoksesta Sedu ja katso koulutustarjonta täältä