Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Tarjoilijan koulutus – hae opiskelemaan asiakaspalvelun ammattilaiseksi
Tarjoilijan ammatti sopii sinulle, joka viihdyt ihmisten parissa ja pystyt mukautumaan vaihtuviin tilanteisiin. Ammatissa tarvitaan kiinnostusta ruokaan ja juomaan, kykyä työskennellä sosiaalisessa työympäristössä, hyviä yhteistyötaitoja ja fyysistä kuntoa. Jos tunnistat itsessäsi näitä kiinnostuksen kohteita ja ominaisuuksia, olet todennäköisesti erittäin sopiva alalle.
Alan perustutkinto sopii kaikille, jotka haluavat työllistyä ravintola- ja catering-alalle. Aikaisempaa osaamista tai kokemusta ei tarvita. Koulutus soveltuu hyvin myös alan vaihtajille.
Tarjoilijan opinnoista varmuutta ja osaamista asiakaspalveluun
Tarjoilija vastaa yhdessä toisten työntekijöiden kanssa asiakkaiden viihtymisestä, tyytyväisyydestä ja turvallisuudesta. Tarjoilijan työssä pääset käyttämään hyviä vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaitoja sekä palvelemaan myös kansainvälisiä asiakkaita. Ammatin keskeisiä työtehtäviä ovat asiakaspalvelu ja myyntityö.
Koulutuksessa opetellaan asiakaspalvelun ja myyntityön perusteita. Opit vastaanottamaan asiakkaita, esittelemään, myymään ja tarjoilemaan ravintolan ruoka- ja juomatuotteita sekä huolehtimaan työympäristön siisteydestä ja puhtaudesta.
Opiskelu on hyvin käytännönläheistä, mutta koulutukseen sisältyy myös teoriaopintoja. Tarjoilua ja ravintolan asiakaspalvelutaitoja opitaan oppilaitoksen opetusravintola Poukamassa, erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa sekä työelämässä.
Mieleenpainuvia oppimistilanteita ovat myös erilaiset asiakastilaisuudet, tapahtumat ja opintokäynnit sekä mahdollinen työelämässä oppimisen jakso ulkomailla. Salon seudun ammattiopistolla on kansainvälisiä yhteistyökumppaneita, ja opiskelijoilla on mahdollisuus lähteä työelämässä oppimaan oman alan työpaikoille ulkomaille.
Esimerkkejä koulutuksen sisällöistä:
- ruokien ja juomien tuntemus
- asiakaspalvelu ja myynti
- asiakastilojen viihtyisyydestä huolehtiminen
- tarjoilijan työvälineet
- kokous- ja tilaustarjoilu
- juhlatarjoilu
- kahvilatyö
- erityisruokavalioiden tuntemusta
Tarjoilijan koulutus avaa ovia monenlaisiin työpaikkoihin
Tarjoilijat työllistyvät hyvin, ja työllistymismahdollisuuksia on myös ulkomailla. Alan työpaikkoja ovat mm. kahvilat, baarit, olutravintolat, yökerhot, ruoka- ja seurusteluravintolat, tilaus- ja juhlaravintolat, hotellit ja cateringyritykset, pikaruokaravintolat ja liikenneasemat.
Koulutus antaa hyvät valmiudet jatko-opintoihin. Perustutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.
Ammattinimikkeitä: tarjoilija
Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti jokaisen opiskelijan kanssa
Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti, ja niiden kestoon ja etenemiseen vaikuttavat esimerkiksi aiempi koulutustausta ja mahdollinen alan työkokemus.
Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Koulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.
Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä.
Tutkinto / todistus
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa
Ota yhteyttä
» Salon seudun ammattiopisto somessa
Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille. Jäikö opinnot kesken, mietitkö ammatinvaihtoa, muuttuvatko työtehtäväsi, haluatko pätevöityä nykyisessä työssäsi tai kiinnostaako yrittäjyys? Mikäli vastasit kyllä, Salon seudun ammattiopistosta löytyy koulutus juuri Sinun tarpeisiisi....
Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä