Ruokapalveluvastaava
Koulutus antaa valmiudet ruokapalveluvastaavan tehtävässä työskentelyyn. Keskimäärin koulutuksen kesto 4-8 kuukautta. Opintojen kesto määräytyyhenkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS)mukaan, ja siinä huomioidaan aiemmin hankittu osaaminen.
Koulutuksessa suoritetaan ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta seuraavat osat:
- Palveluosaaminen (15 osaamispistettä)
- Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot (10 osaamispistettä)
Palveluosaamisen opinnoissa opit asiakaspalvelua, tietoa erityisruokavalioista, omavalvontaa, raaka-ainetuntemusta ja ruoanvalmistusta. Opiskelija saa perusvalmiudet ruoan esivalmistukseen ja aamiais- tai lounasruokien valmistukseen.
Palvelu- ja jakelukeittiön toimintojen opinnoissa opit vastaanottamaan ruoka-aineita, ruokia ja elintarvikkeita, kuumentamaan ja valmistamaan ruokia ja lisäkkeitä, jakamaan ja laittamaan ruokaa esille, astiahuoltoa sekä toimimista asiakaspalvelussa ja asiakkaiden ohjaamisessa.
Opit koulutuksessa myös digitaalisia taitoja ja oman roolin vahvistamista ruokapalveluvastaavan tehtävässä. Tarvittaessa koulutuksessa voidaan tukea suomen kielen osaamista.
Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena eli edellyttää alan työpaikkaa.
Kustannukset
Oppisopimuskoulutus on maksutonta sekä opiskelijalle että työnantajalle.
Työnantaja maksaa opiskelijalle työehtosopimuksen mukaisen palkan oppisopimuksen ajalta.
Ota yhteyttä
Variasta työelämän ammattilaiseksi
Vantaan ammattiopisto Varia on monialainen ammatillista koulutusta järjestävä oppilaitos. Tarjoamme laadukasta ja käytännönläheistä koulutusta nuorille, aikuisille ja organisaatioille. Toimipisteemme sijaitsevat lähellä kehäradan asemia hyvien kulkuyhteyksien päässä Aviapoliksessa, Hiekkaharjussa, Koivukylässä ja Myyrmäessä. Varian työelämäpalvelut sijaitsee Vantaan yrityspalvelukeskuksessa Leijassa. Variassa voi opiskella...
Lue lisää oppilaitoksesta Vantaan ammattiopisto Varia ja katso koulutustarjonta täältä