Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Oletko kiinnostunut työskentelemään kokkina ja erikoistumaan ruokaravintoloiden ruokatuotantoon, kuten ruoka-annosten valmistukseen ja esillelaittoon? Kokki opiskelee ruoanvalmistuksessa tarvittavat kädentaidot ja estetiikan sekä taloudellisen ajattelun ja asiakaspalvelun perusteet. Hänellä on halu tehdä hyvänmakuisia ja kauniita annoskokonaisuuksia.
Kokilta edellytetään myönteistä palveluasennetta, yhteistyökykyä, omatoimisuutta, joustavuutta ja hyvää käytöstä sekä siisteyttä.
Ruokapalvelun osaamisalan opintojen sisältö
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto sisältää ammatillisia ja yhteisiä tutkinnon osia. Jokainen kokki opiskelee seuraavat pakolliset ammatilliset tutkinnon osat:
- ravitsemispalveluissa toimiminen
- lounasruokien valmistus
- annosruokien valmistus.
Valinnaisia tutkinnon osia suorittamalla ammattitaitosi syvenee haluamallasi alueella. Voit valita tutkintoosi seuraavia tutkinnon osia:
- à la carte -ruoanvalmistus
- juomien myynti ja tarjoilu
- kahvilapalvelut
- katu- ja pikaruokapalvelut
- luonnontuotteiden hyödyntäminen ravitsemispalveluissa
- palvelu- ja jakelukeittiöiden toiminnot
- suurkeittiön ruokatuotanto
- tilaus- ja juhlaruokien valmistus
- vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen.
Opiskelet myös yhteisiä tutkinnon osia:
- viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen; mm. äidinkieli, vieraat kielet, digitaalinen osaaminen
- matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen; mm. matematiikka, fysiikka ja kemia
- yhteiskunta- ja työelämäosaaminen; mm. työelämässä toimiminen, yrittäjyys, työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitäminen, kestävä kehitys.
Voit itse vaikuttaa opiskelupolkuusi ja opiskeluaikaasi. Sinun kanssasi keskustellaan, mitä ja miten haluat opiskella.
Kokki työelämässä
Kokkeja tarvitaan työelämässä ravintolapalvelun osaajina kaikenlaisissa yrityksissä. Valmistuttuasi kokiksi sinulla on osaamista toimia ruoanvalmistustehtävissä, kuten annos- ja lounasruokien valmistuksessa. Saat koulutuksen kautta asiakaspalvelutaitoa työskennellä myös salin puolella. Sinulla on monipuolinen kielitaito, ja osaat toimia digitaalisessa ympäristössä ja verkostoitua ammatillisesti.
Ruokapalvelun osaamisala Kokkina voit työskennellä esimerkiksi erilaisissa ruokaravintoloissa, juhla- ja pitopalveluyrityksissä, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa ja julkisen sektorin toimipaikoissa.
Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.
Mikäli sinulla on sovittuna oppisopimustyöpaikka, voit hakea oppisopimuskoulutukseen.
Tutkinto / todistus
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki
Ota yhteyttä
Ammattiopisto Tavastia sosiaalisessa mediassa
Ammattiopisto Tavastia
Ammattiopisto Tavastia tarjoaa joustavan väylän ammattiin ja työelämään sekä lukuisia vaihtoehtoja ammattitaidon syventämiseen ja elinikäiseen oppimiseen. Meillä opiskelee päivittäin noin 3 000 ammatillista tutkintoa suorittavaa opiskelijaa, joilla jokaisella on yksilöllinen ja itselle parhaiten sopiva suunnitelma ammattiunelman saavuttamiseksi. Ammattiopisto Tavastian opinnot tapahtuvat...
Lue lisää oppilaitoksesta Ammattiopisto Tavastia ja katso koulutustarjonta täältä