Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Oletko unelmoinut tarjoilijan ammatista? Kiinnostaako sinua asiakaspalvelu? Oletko kiinnostunut juomien valmistamisesta ja tarjoilusta? Valitse silloin tarjoilijan ura. Ravintola- ja catering-ala sopii sinulle, jos olet valmis tuottamaan asiakkaalle elämyksiä, olet sosiaalinen ja asiakaspalveluhenkinen.
Tarjoilijana vastaat asiakkaiden palvelusta ja onnistuneen palvelukokonaisuuden tuottamisesta. Opinnoissasi sinut perehdytetään hyvään asiakaspalveluun, kassatoimintoihin, erityyppisiin tarjoilutapoihin, ruokien ja juomien tarjoiluun ja juomien valmistamiseen.
Tutkinnon rakenne ja opinnot
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) sekä yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Pakolliset ammatilliset tutkinnon osat
- Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20 osp
- Asiakaspalvelu ja myynti, 25 osp
- Annosruokien ja juomien tarjoilu, 40 osp
Valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat, 60 osp, esimerkiksi
- Á la carte -tarjoilu, 30 osp
- Kahvilapalvelut, 10 osp
- Katu- ja pikaruokapalvelut, 10 osp
- Juomien myynti ja tarjoilu, 25 osp
- Tilaus- ja juhlatarjoilu, 25 osp
Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp
- Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
- Matemaattis- ja luonnontieteellinen osaaminen
- Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen
Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet
Asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija työskentelee ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, liikenneasemilla, kahviloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalouden toimipaikoissa.
Ravintola- ja catering-alalla on koko ajan paljon hyviä työmahdollisuuksia avoinna, työvoimapula on suuri.
Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.
Kielitaidon arviointi
Tutkinto / todistus
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, tarjoilija
Ota yhteyttä
OSAO
OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Meillä on ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Opiskele ammatti, kehitä osaamistasi tai siirry uudelle alalle. Olemme avoinna hakijoille läpi vuoden. Opiskelijoita 8 500 Mitattu opiskelijatyytyväisyys...
Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä