Ruokapalvelujen ammattitutkinto
Ruokapalvelujen ammattitutkinnon suorittaminen antaa sinulle valmiudet suunnitella työtehtäväsi ja toimia kokkina ja työryhmän jäsenenä ruoanvalmistustehtävissä. Tutkinnon suorittamisen jälkeen sinulla on valmiuset toimia asiakaslähtöisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, taloudellisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti.
Kenelle
Tutkintokoulutus on suunnattu henkilöille, jotka haluavat syventää osaamistaan perustutkinnosta ammattitutkintotasolle. Sinulla on jo aiempaa kokemusta ruokapalvelualalta sekä halu ja motivaatio kehittää osaamistasi.
Jokainen hakija haastatellaan, minkä jälkeen tehdään päätös koulutukseen osallistumisesta ja tutkinnon suorittamisesta. Opintojen laajuus, sisältö ja kesto määräytyvät sinulle tehtävän henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan, lähtötasosi huomioiden.
Kuvaus
Haluatko vahvistaa osaamistasi ravintolan tai suurkeittiön ruokatuotteiden ja palveluiden parissa?
Tule kehittämään osaamistasi ruokapalvelun ammattitutkinnossa. Voit suorittaa ruokapalvelun ammattitutkinnon oppisopimuksella tai omaehtoisesti, aina joustavasti työn ohessa, niin työpaikalla, Rasekossa kuin verkossa omaa osaamista hankkien.
Opintojen kesto on yksilöllinen ja se määritellään opintojen alussa tehtävässä henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa.
Monimuotokoulutustarjonnasta voit valita oman tutkinnon tavoitteen mukaiset opinnot. Lisäksi mahdollista on valita koulutusta elintarvikejalostajan ammattitutkinnon koulutustarjonnasta. Tarjolla on muun muassa juurileivän, fermentoinnin ja jäätelön valmistusta. Pääset syventämään omaa osaamistasi uudelle tasolle ja rakennat omanlaisesi osaamisen, jolla erotut.
Koulutus sisältää mm.
- ruoanvalmistuksen tehtävissä omien työtehtävien suunnittelu
- kokkina ja työryhmän jäsenenä toimiminen ruoanvalmistustehtävissä
- toiminta asiakaslähtöisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, taloudellisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti
- toiminta työyhteisössä ja osaamisen kehittäminen
Tutkinto muodostuu
1.osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta: ruoanvalmistus ravintolakeittiössä (60 osp) tai ruoanvalmistus suurtaloudessa (60 osp) sekä
2.valinnaisista tutkinnon osista (90 osp):
Ammattitutkinnossa voit erikoistua ravintolan tai suurtalouden ruoanvalmistustehtäviin.
Tavoiteet
Tutkinnon ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut ravintolakokki osaa
- työskennellä ammattitaitoisesti, itsenäisesti ja vastuullisesti ravintolan toiminta-ajatuksen ja liikeidean mukaisesti
- työskennellä taloudellisesti ja laadukkaasti
- esikäsitellä raaka-aineita oikein jalostusasteen mukaisesti
- valmistaa alku-, pää- ja jälkiruoka-annoksia ja ateriakokonaisuuksia
- viimeistellä ja laittaa ruoka-annokset esille tarkoituksenmukaisella tavalla
- palvella asiakkaita asiakaslähtöisesti ja kohteliaasti.
Tutkinnon suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut suurtalouskokki osaa
- työskennellä suunnitelmallisesti ja vastuullisesti ammattikeittiön erilaisissa ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä
- toimia organisaation toiminta-ajatuksen mukaisesti
- työskennellä taloudellisesti ja laadukkaasti
- valmistaa erilaisia ruokalajeja ja ateriakokonaisuuksia
- käyttää ammattimaisesti ja tehokkaasti ammattikeittiön koneita ja laitteita
- palvella asiakkaita asiakaslähtöisesti ja kohteliaasti.
Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut ravintolakokki työskentelee ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkoja ovat erityyppiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset ja matkustajalaivojen ruokaravintolat.
Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut suurtalouskokki työskentelee ammattikeittiössä kokin työtehtävissä.
Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.
Tutkinto / todistus
Ruokapalvelujen ammattitutkinto
Kustannukset
Koulutus on maksutonta. Kustannuksia saattaa syntyä mm. opintomatkoista, materiaaleista, välineistä tai työ- ja suojavaatteista, jotka jäävät opiskelijan käyttöön.
Ota yhteyttä
» Raseko somessa
Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä on monialainen ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Rasekossa voit opiskella perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin kokopäivätoimisesti, monimuotoisesti työn ohella tai oppisopimuksella. Tarjonnassa on runsaasti myös yksittäisiä tutkinnon osia ja niistä koottuja kokonaisuuksia, joilla voit helposti syventää tai laajentaa osaamistasi...
Lue lisää oppilaitoksesta Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja katso koulutustarjonta täältä