Etsi koulutusta 👉
Ammatilliset perustutkinnot

Kock - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen (Karis, för unga)

Axxell, paikassa Karjaa
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
1 elokuuta, 2025 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
1 elokuuta, 2025 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kock - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen (Karis, för unga)

För dig som vill jobba med mat!

Är mat något mer än att bara bli mätt? Är du intresserad av att kombinera olika smaker och tycker du om att laga mat? Då skall du studera till kock! Nu kan du igen studera till kock i Karis som ung! Köksbranschen passar dig som vill vara kreativ och som vill arbeta med händerna i ett praktiskt yrke. 

Det här lär du dig

Under utbildningen lär du dig att på ett professionellt sätt tillreda mat enligt olika tillrednings- och serveringsmetoder, att duka och att servera mat och dryck. Du lär dig allt från grunder och fördjupning i kokkonst till maskin- och redskapshantering, men även hur du på bästa sätt skapar smakfulla och näringsrika maträtter och menyer. Du får nya smakupplevelser i och med att du lär dig kombinera olika smaker och råvaror med varandra.

Köksbranschen är full av möjligheter och som utbildad kock kan du arbeta i många olika typer av kök. Det finns jobb till exempel i olika restaurangkök, på caféer eller i skolmatsalar. Du kan också jobba på sjön eller varför inte passa på att åka utomlands?

Så här studerar du

Du lär dig yrket genom praktiskt arbete i en mångsidig inlärningsmiljö. Vi tillreder både lunchrätter och övar à la carte-matlagning. Vi jobbar i nära samarbete med skolans storkök och i vi ordnar övningsrestaurangstillfällen där vi övar både matlagning, framsättning och servering av maten.

Av studierna är en del förlagd till olika arbetsplatser, där du enligt dina individuella val väljer att specialisera dig inom restaurang, storkök, servering, festservice, fartyg, café eller snabbmat. Du får värdefull arbetserfarenhet och via perioderna i arbetslivet skapar du ett nätverk med goda kontakter, som ger dig framtida arbetsmöjligheter.

I grundutbildningen ingår också gemensamma examensdelar såsom finska, engelska, modersmål, matematik och så vidare.

Det här kan du göra efter studierna

Efter avslutade studier kan du jobba som kock i större eller mindre hotell, restauranger, barer, caféer, arbetsplatsmatsalar, ålderdomshem, dagis, sjukhus, kryssningsfartyg, cateringföretag eller varför inte fortsätta att studera eller starta eget företag? Du kan också fortsätta studera till servitör genom yrkesexamen.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

1 elokuuta, 2025

  • Lähiopetus
  • Karjaa
  • ruotsi

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kock - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen (Karis, för unga)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu