Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija tai talousapulainen
Tarjoilijana tai talousapulaisena (laivatarjoilijana) työskentely-ympäristösi ovat moninaisia aina messistä kahviloihin ja á la carte -ravintoloihin sekä juhlallisiin tilaisuuksiin. Työtehtäviisi kuuluvat esimerkiksi messin / salin järjestelyt ja kattaminen, pöytiin ohjaaminen, tilausten vastaanottaminen, tarjoileminen ja laskuttaminen. Olet palvelualtis, tulet hyvin toimeen ihmisten kanssa, ymmärrät erilaisia kulttuureja, olet oma-aloitteinen ja toimeen tarttuva. Sinulla on hyvä fyysinen kunto ja paineensietokyky.
Opintojen sisältö
Opinnot koostuvat kaikille pakollisista sekä valinnaisista tutkinnon osista.
Kaikille pakolliset tutkinnon osat
- Ravitsemispalveluissa toimiminen
- Asiakaspalvelu ja myynti
- Annosruokien ja juomien tarjoilu
Lisäksi valitset neljä valinnaista tutkinnon osaa seuraavista
- Á la carte -tarjoilu
- Juomien myynti ja tarjoilu
- Tilaus- ja juhlatarjoilut
- Kahvilapalvelut
- Katu- ja pikaruokapalvelut
- Laivatalouspalvelut
- Suurkeittiön ruokatuotanto
- Yritystoiminnan suunnittelu
- Tutkinnon osa jostain toisesta perustutkinnosta, lukiosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta ja ammattikorkeakoulusta
Laivatalousopinnot
Laivatalousopinnot laajentavat työmahdollisuuksiasi merille. Laivataloudessa on myös hyvä työllisyystilanne.
Tarjoilijana ja laivatarjoilijana työpaikkojasi voivat olla
- ravintolat ja baarit maissa ja merillä risteilylaivoilla
- rahtialuksilla talousapulaisena
- työpaikkaruokalat
- pikaruokapaikat ja lounaskahvilat
- huoltoasemat
- catering-alan yritykset
Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Hakiessasi tarjoilijan tai laivatarjoilijan koulutukseen huomioi seuraavat terveydelliset rajoitteet, jotka voivat vaikuttaa mahdollisuuksiisi työskennellä alalla:
- tuki- ja liikuntaelinten sairaudet,
- käsi-ihottumat,
- oireinen epilepsia tai muut tasapainoon vaikuttavat sairaudet,
- vaikeat ruoka-aineallergiat ja
- yleisvaaralliset tartuntataudit.
Perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot sekä tutkinnon osat jatkuvassa haussa. Opintoihin voi hakea ympäri vuoden. Opintojen aloituspäivä sovitaan erikseen.
Opiskelu oppisopimuskoulutuksena: opiskelu perustuu työsuhteeseen, maksutonta opiskelijalle ja työnantajalle, sovi koulutuksesta työpaikan kanssa (uusi työsuhde tai voimassa oleva)
Tutkinto / todistus
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, tarjoilija tai talousapulainen
Ota yhteyttä
Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto | Ekami
Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto on monialainen toisen asteen ammatillinen oppilaitos. Ekami järjestää ammatillista koulutusta kolmella kampuksella Kotkassa ja Haminassa. Ekamissa ammattiin opiskelu on hyvä valinta – olitpa nuori tai aikuinen, opiskelitpa ensimmäistä tutkintoasi tai täydensitpä aikaisempaa osaamistasi. Voit suorittaa tutkinnon, täydentää ammattitaitoasi...
Lue lisää oppilaitoksesta Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä